Tiukat tiimit – repeämättömät rivit™ -työyhteisökoulutus

Tässä voi olla ratkaisu työyhteisösi tiimien rakentamiseen. Toimintoja ja organisaatioita uudelleen yhdistettäessä saattaa tiimeille syntyä ongelmia. Tiimin jäsenet kyselevät, kuinka minun käy, mikä tässä on uusi logiikka tai miten tämä uusi työ otetaan haltuun. Muutostilanteissa tiimin jäseniltä puuttuu hallinnan- ja eheydentunne, jotka laukaisevat epävarmuuden. Epävarmuus on arvokas normaali tunne, eikä sillä ole etukäteisesti etumerkkiä. ”Vihollinen” siitä tulee, jos siitä ei voi puhua tai avoimesti selvittää. Ahdistuksen kasvaessa syntyy stressireaktio, joka voi johtaa aktiiviseen toimintaan tai syvempään ahdistukseen, jopa kriisiin.

Tiukat tiimit – repeämättömät rivit™ -työyhteisökoulutuksessa tiimejä autetaan uusiutumaan muutoksen edessä draaman ja toiminnallisten menetelmien keinoin sekä enneagrammilla. Yksilöitä etäännytetyt menetelmät auttavat käsittelemään omia epävarmuustekijöitä enneagrammin tuodessa itsetuntemusta.

Draama on yhdessä tekemistä, jossa osallistuvat ihmiset tutkiskelevat asioiden merkitystä ja luovat uutta. Draama antaa turvalliset raamit tarkastella teemaan liittyviä tunteita ja ajatuksia. Draaman avulla päästään purkamaan negatiivisia tunnekomponentteja ja rakennetaan eheitä, terveitä ja voimaannuttavia tiimejä. Jotta uusi tiimi olisi mahdollisimman turvallinen ja aito, tutustutaan tiimin jäseniin enneagrammin avulla. Enneagrammista löydät lisää tietoa kohdasta palvelut.

Esimerkkipäivä tiimeille:

klo 9 – 11

  • Ydinkysymyksen etsiminen
  • Forumteatterin keinoin ydinkysymyksen ympäri

Ruokatauko

klo 12 – 13.30

  • Enneagrammi

Kahvitauko

Klo 14 – 16

  • Uuden tiimin muodostaminen