Tuotteet

Arvigo Therapy ®

Hormonaalisen toimintasi ja ruoansulatusjärjestelmäsi parhaaksi

Arvigo Techniques of Maya Abdominal Therapy ® on tekniikka, jota käytetään parantamaan kehon luonnollista tasapainoa korjaamalla lantion alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Varsinaisen hoitokerran päätteeksi asiakkaalle opetetaan myös itsehoito, jolla voidaan ylläpitää saavutettuja tuloksia hoitojen välillä. Kokonaishieronta-aika on 45 - 1 h Ensimmäisellä kerralla kokonaisaika on n. 1,5 h.

Lue lisää

 

Muodon vuoksi ®

Kehon-, mielen- ja painonhallintavalmennus

Muodon vuoksi ® on uudentyyppinen hyvinvointivalmennus, joka tarjoaa keinoja kehon ja mielen hallintaan. Valmennuksessa määritellään oma kehotyyppi sekä syvennytään itsetuntemukseen, joiden avulla luodaan yksilöllinen ruokavalio. Monipuolisen ruokavalion lisäksi jokaisella on ravintolisätarve, joka kartoitetaan henkilökohtaisten ominaisuuksien mukaan. Valmennukseen kuuluu seitsemän ryhmäohjausta ja yksi henkilökohtainen tapaaminen. Yhden tapaamisen kesto on noin 1,5 tuntia.

Lue lisää

 

 Elämä haltuun

Askeleet hyvinvointiin

Onnistu esimiestyössä ja työelämän haasteissa voimalla paremmin. Yksilöllinen näkökulma hyvinvointiisi itsetuntemuksen, henkilökohtaisen valmennuksen, ravitsemuksen, painonhallinnan ja hyvinvointiohjauksen näkökulmasta.
 
 

Koulutus johtajana kehittymiseen

Kouluttautumalla kehityt ja harjoituksella kisällistä mestariksi

Hyvälle johtamiselle on esitetty lukuisia määritelmiä. Lähes jokainen esim. positiivisuutta, tasapuolisuutta tai kehittämistä kuvaava adjektiivi voidaan liittää hyvään johtamiseen. Sen ajatellaan myös onnistuvan, jos johtamistehtävissä oleva on oman alansa asiantuntija. Usein myös esitetään, että johtamista voi oppia katsomalla oman esimiehen ja hänen kollegoidensa toimintaa.

Esimiestyön koulutuksen teemoina ovat mm.

  • työntekijöiden osallistaminen ja vastuuttaminen 
  • palautteen antaminen ja vastaanottaminen 
  • varhainen puuttuminen ja ongelmien käsittely 
  • itsensä ja oman toiminnan johtaminen, arviointi ja kehittäminen

Lue lisää

 

Ymmärrä työntekijää

Helppoja ratkaisuja ymmärtää työntekijää muutoksessa

Toimintoja ja organisaatioita uudelleen yhdistäessä syntyy tiimeille usein ongelmia. Tiimin jäsenet kyselevät, kuinka minun käy, mikä on tässä on logiikka tai miten työ otetaan haltuun. Muutostilanteissa tiimin jäseniltä puuttuu hallinnan- ja eheydentunne, jotka laukaisevat epävarmuuden. Epävarmuus on arvokas normaali tunne, eikä sillä ole etumerkkiä. Jos ”vihollista” ei pysty selvittämään, ahdistus kasvaa. Syntyy stressireaktio, joka voi johtaa joko aktiivisuuteen ja toimintaan tai syvempään ahdistukseen, jopa kriisiin. ”Miten minun käy ?”