Muodon vuoksi ®

Muodon vuoksi - Kehon-, mielen- ja painonhallintavalmennus

Muodon Vuoksi ®

Kehon-, mielen- ja painonhallintavalmennus

MUODON VUOKSI ® on uudentyyppinen hyvinvointivalmennus, joka tarjoaa keinoja kehon ja mielen hallintaan. Valmennuksessa määritellään oma kehotyyppi sekä syvennytään itsetuntemukseen, joiden avulla luodaan yksilöllinen ruokavalio. Monipuolisen ruokavalion lisäksi jokaisella on ravintolisätarve, joka kartoitetaan henkilökohtaisten ominaisuuksien mukaan. Valmennukseen kuuluu seitsemän ryhmäohjausta ja yksi henkilökohtainen tapaaminen. Yhden tapaamisen kesto on noin 1,5 tuntia.

Mitä valmennus mahdollistaa?

Valmennus tähtää yksilökeskeiseen kehon ja mielen hyvinvointiin, jonka tavoitteena on nostaa vireystasoa sekä elämänlaatua. Valmennuksen tarjoamilla työkaluilla parannetaan stressinhallintaa, henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä työmotivaatiota. Henkilökohtaisilla valinnoillamme on merkittävä vaikutus sekä omaan että työyhteisön hyvinvointiin.

Tapaamisten sisällöt

Muodon Vuoksi ® -hyvinvointiohjelmassa vastataan seitsemällä tapaamiskerralla seuraaviin kysymyksiin.

I Voinko parantaa hyvinvointiani ravitsemuksella?

Sovitaan tapaamisista sekä yhteisistä pelisäännöistä. Tutustutaan terveelliseen ravintoon ja henkilökohtaisiin tarpeisiin ruokavalion suhteen.

II Minkälainen ravitsemus / liikunta juuri minulle sopii?

Määritellään minkälainen vartalo minulla on ja miten se vaikuttaa ruokavaliooni.

III Kuka minä olen – entäpä sinä? Voisinko ymmärtää arkeani paremmin?

Tapaamisessa tutustutaan itseemme ja tähän hyödynnetään itsetuntemustyökalua, enneagrammia.

IV Mitkä ovat hyvinvointini hormonit? Voiko niihin ravitsemuksella vaikuttaa?

Tutustutaan kehon koostumukseen ja ravintoon vaikuttaviin hormoneihin sekä miten ne vaikuttavat kehon toimintoihin.

V Miten voin vähentää stressiäni?

Elimistön toiminnan kannalta stressi ja liikunta ovat päinvastaiset tilat. Sopivalla ja oikein ajoitetulla liikunnalla voidaan vähentää stressiä, jota tasapainoittava ruokavalio edesauttaa. Työpäivän aikana stressin alentamisen tavat ovat myös ensiarvoisen tärkeitä.

VI Mitä ravintolisiä tarvitsen voidakseni paremmin?

Jotta kehomme voisi paremmin, tarvitsemme erilaisia ravintolisiä. Ravintolisätarpeet vaihtelevat yksilöittäin ja esim. perussairauksien tuomat vaatimukset on otettava huomioon ravintolisiä suunnitellessa.

VII Mitä tarvitsen energisoituakseni? Hyvä uni ja lepo - mitä se on?

Ruoan energiaa tuottava vaikutus lähtee liikkeelle oikeista ravintoaineista ja oikeiden ruokien yhdistämisestä ja eriyttämisestä. Mutta energisoituaksemme tarvitsemme myös voimia antavaa lepoa ja laadukasta unta. Mitä eroa aivotasolla on levolla ja unella? Se selviää seitsemännessä tapaamisessa.

 

Ota yhteyttä


Kouluttajana MUODON VUOKSI ® mielen- ja painonhallintavalmennuksessa toimii Less Stress Trainer Mervi Lepistö. Mervi on terveystieteiden tohtori, sairaanhoitaja, ja hänellä on vuosien kokemus painonhallinnan ohjauksesta sekä asiakkaiden ja yritysten valmentamisesta.